torstai 23. toukokuuta 2013

Kuorella ei ole väliä


Moikka!

Tänään miul kiehu yli niin kovasti, että pitipä tännekin tulla kertomaan oma mielipiteeni. Tuossa kävelin lähikauppaani päivemmällä ja kuulin kuinka noin. 13-14 vuotiaat tyttöset puhuivat omista painoistaan ja vertalivat kuka nyt on laihin ja kellä nyt on sitä ylimääräistä eniten. Sitten kun tulin kaupasta ulos, keskustelu olikin muuttunut erilaiseen suuntaan: "Hyi helvetti, en ikin haluis olla niiin läski kuin Jenna, oikeesti, miten se kestää itteensä!!". 

Juurikin näin. Tässä tuli sitten taas ilmi se ärsyttävin asia maailmassa - ulkonäöllä ja painolla on väliä.
Saanko kysyä miksi?
Miusta, nykyajan ihmiset katsovat liikaa minkä näköisiä ihmiset ovat tai miten laihoja tai lihavia he ovat. Ihmiset määrittelevät katsomalla, että tuo kyllä on ylipainoinen ja tuo taas ihan liian laiha. Miksi? Miusta ihminen itse määrittelee onko sopiva vai ei. Miusta paino on vain numero ja sitä ei pitäisi hehkuttaa mitenkään. Kaikki on eri painoisia, eri kokoisia, joillakin nyt on sitä ylimääräistä enemmän, joillakin taas lihasta, joillakin ihmisillä ei ole mitään - MUTTA MITÄ VÄLIÄ?

Ihmisiä ei pitäisi arvioida ulkonäön perusteella. Ihminen on paljon enemmän kuin pelkkä massa ja se kuori. Mein pitäs huomioida enemmänkin ihmisten luonteina ja millaisia he ovat henkisellä tasolla. Sen takia se on sääli, että jotkut ihmiset valitsevat parisuhdekumppaninsa tai jopa kaverinsa ulkonäön perusteella. Jotkut ihmiset eivät voi ulkonäölleen mitään ja jotkut eivät vain jaksa panostaa. Se on heidän oma asiansa. Ei se tee ihmistä huonommaksi. Ja miksi jotkut ihmiset häpeävät ystäviänsä, jotka eivät nyt ole ns "kauniita". Kuka määrää onko ihminen kaunis vai ei? 

Myönnän, itsekin välillä valitan ystävilleni painoa tai ulkonäköäni, ja sen takia se on alkantu vituttamaan miuta. Miksi siitä on tullut niin osa miunkin elämää? Ei sillä oikeasti ole niin isoa merkitystä elämässä. Jos olen sitten kaunis ja omaan täydellisen vartalon, ei se kerro että olen hyvä ja täydellinen ihminen. Ulkokuori voi pettää. Voisinha mie olla vaikka helvetin ärsyttävä? Kysymys siis on, tekeekö ulkonäkö ihmisestä paremman?

Sen takia pyydän, älkää valittako tein painosta tai ulkonäöstä jatkuvasti tai saati sitten arvioi muiden ulkonäköä tai painoa. Se on vain se ulkokuori. Ja sitähän sanotaan, 
ulkokuori voi pettää. 

<3: Mari




2 kommenttia: