perjantai 4. tammikuuta 2013

Sweet home

Heips muruset! (:
Tänään en sitten kirjoitakkaan miun päivästä vaan mitä ajattelen suomalaisista asioista.

Miuta on jo pitkään mietityttänyt, miksi usea suomalainen ajattelee:" suomalainen musiikki on perseestä, elokuvat on iha paskoja, ei ne osaa tehä mitään tv-sarjaa, näyttelijät on iha hanurista ko vertaa amerikkalaisiin, lol mie vihaan suomalaisii laulajia". Noita asioita mie kuulen todella usein. 

Pienenä fanitin Lauri Tähkää (:DD) ja muutenkin suomalaista musiikkia (en pahemmin kuuntele mitään muuta kuin suomalaista). Moni ystäväni hämmästyi tästä ja reagoi asiaan :" Miten sie voit tommosta paskaa kuunnella, kliseistä ja tylsää. Kuuntele nyt vaik tätä hyberultamegasupercool bändiä jejee!"
Okei, onhan se pakko myöntää, että amerikkalaiset yms ulkomaalaiset ovat taidokkaampia kuin me. Silti itse en välitä siitä. Olen liian lojaali suomalaisille. Itse rakastan suomalasta musiikkia. Kun kuuntelen esim. jotakin Adelea, mie aattelen vain sitä melodiaa koska miusta musiikkia kuunnellessa pitäisi olla rentona ja vain kuunnella. En jaksaisi turhaan vaivata päätäni kääntäen laulun sanoja englannista suomeksi. Sen takia suomenkielisiä kappaleita kuunnellessa voin keskittyä vaivaamatta päätä molempiin. Ja muutenkin miusta suomalaiset biisit osaa olla myös hyviä. Esimerkiksi nyt oon ihastunut vaihteeksi kahteen kappaleeseen : Vie mut kotiin ja Hetken tie on kevyt. Ah <3

Onhan se totta että me suomalaiset olemme kiinnostuneita muista kulttuureista, mutta miusta se on vain outoa kun jotkut kieltää suomalaiset elokuvat, musiikit, tv-sarjat yms, koska heillä on perusolettamus että se on paskaa. Mie en ajattele näin. Rakastan Napapiirin sankarit leffaa, Kulman pojat, Helmiä ja sikoja, Varasto... Tää lista jatkus vain! Ah <3 Mie vaan oon lojaali ihanille suomalaisille komedia näyttelijöille (; 
Tv-sarjoista sitten en niinkään välitä, mutta en niitä kielläkkään. Silti rakastan Vedetään hatusta sarjaa ja Putous sarjaa (: Oon siis komedian perään?

Minä en itse haluaisi olla kyseenlainen ihminen joka kieltää ja kaartaa suomalaiset musiikit, elokuvat yms. Mie olen ylpeä että olen suomalainen. Mie pysyn sen takana. Tottakai tykkään matkustella ulkomailla ja katsella amerikkalaisia elokuvia, mutta miusta suomalaiset leffat ja amerikkalaiset ovat niiin eri kategorioissa ettei niitä voi edes verrata. Amerikoissa on tyylikkäämmät juonet, editoinnit, efektit yms, mutta suomessa on perussuomalainen huumori, jota minäkin tajuan! (:

Mutta miten itse ihmiset haluavat. Itse haluan tukea suomalaisia asioita täysillä. Itsehän olen suomalainen. Sen takia syön fazerin suklaata, nokian kännykkä taskussa, suomalaiset laulunsanat päässä ja ylpeänä kansalaisuudestani. 

Moni ei ehkä ymmärrä tästä postauksesta mitään tai tajua pointtiani, mutta silti tässäpä on mielipiteeni (: 

Hyviä iltoja/aamuja/päiviä kaikille - milloin luettekaan tätä! :) 

4 kommenttia:

  1. Ootko kattonu Härmä nimisen leffan? Uskon et tykkäisit siitä, mä ainaki pidin, ja oli siis suomalainen :)

    VastaaPoista
  2. Mäkin tykkään tosi paljon kaikista kotimaisista leffoista, Sooloilua ja Saippuaprinssi on mun ehdottomat lempparit! Niin ja tää sun blogin tausta on aivan ihana:)

    http://monchemin-suvi.blogspot.fi/
    käy kattelees jos vaan ehit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih kiitos ja joo tykkään kans tosta saippuaprinssistä sikana ja sooloilua leffasta! (: Ja saatanpa ehtiä kurkkaammaan (;

      Poista